Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2006

Αμέρικο Βεσ-πούτσι

Καλημέρα...

Xαιρετώ άπαντες με αλαλαγμούς ινδιάνικου τηλεοπτικού προϊόντος γιατί πλέον αφού δεν υπάρχουν άλλοι ινδιάνοι, οι ινδιάνοι δικαιώνονται από τους μεγαλοπαραγωγούς του Hollywood για τη σφαγή που υπέστησαν από τους Γεννιτσαρο-like ευρωπαίους που τους κατέκτησαν και ονομάστηκαν Αμερικλάνει. Με τον ίδιο τρόπο θα δικαιωθούν ίσως και οι Ιρακινοί-Λιβανοί-Παλαιστίνιοι-Whoever σε 3-4 αιώνες, αν φυσικά υφίσταται, πλανήτης Γη ακόμη.

Μην γελάτε για το ουσιαστικοποιημένο ρήμα "αμερι-κλάνει" γιατί θα γίνει της Βορείου Κορέας. Όταν ο πλανητάρχης κλάνει παρόλο που όλοι ασφυκτιούν και κρατούν τη μύτη τους γιατί "κάτι βρωμάει", κανείς δεν μιλάει. Άντε το πολύ να επιρρίψουν τις ευθύνες στο άμοιρο μαντρόσκυλο πλάι του. Αυτό άλλωστε σημαίνει πάταξη της τρομοκρατίας, ειρήνη, δικαιοσύνη, ελευθερία και Αμερικάνικο όνειρο. Να είσαι ελεύθερος να κλάσεις όσο και όποτε θέλεις και οι τριγύρω σου να έχουν το χαμόγελο της colgate παρόλο που τους έχεις σπάσει τα δόντια. Ειδικά αν τους έχεις σπάσει και την μύτη και δεν οσφρίζονται έχεις επιτύχει το τέλειο, όλοι είναι ευτυχισμένοι και το κοινό συνεχίζει να αγοράζει οδοντόπαστες.

Εδώ οι καλές "αλήθειες" δηλαδή, σαν αυτές που πουλάνε για τρομοκρατία ή για πετρέλαιο. Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος που να είναι σίγουρος ότι πρόκειται για κάτι από αυτά τα δύο; Εγώ ένα θα πω. Οι αμερικάνικες υποθέσεις είναι σαν τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Ο πραγματικός ένοχος είναι πάντα αυτός που δεν σου πηγαίνει ποτέ το μυαλό και με τίποτε. Αν μου πούνε ότι ο πόλεμος έγινε επειδή ένα πρωινό ο Ιρακινής καταγωγής υπηρέτης του Μπους πήγε στον αφέντη του ξεροκαμένο το ψωμί του τοστ, το ίδιο πιθανό θα το θεωρήσω.

Ουπς, αντιαμερικλάνικο κείμενο. Αιωνία μου η μνήμη κι ας διαγραφούν τα περιεχόμενά της στο πρώτο Reset σα γνήσια RAM που είναι, για να μην βάλω σε τσάμπα κόπο τους αμερικάνους πράκτορες να το κάνουν manually.
Θεωρίες συνομωσίας θα πει κάποιος και θα έχει ... χμμ... δίκιο; μάλλον... ξέρω κι εγώ... εχμμ... τι λέγαμε;

«Σαντάμ προχώρα στης έρημου τη μπόρα», ακούγεται ακόμη η πολεμική κραυγή, όπως και η ενδιαφέρουσα απάντηση:
«Στη καταιγίδα της ερήμου, η μισή ντροπή δική μου..». Λόγια του Μπους-κοπάν, φάρμακο γνωστό για την απαλλαγή από τον πόνο που προκαλεί ένα σπυρί στον κ***, ειδικά όταν πρόκειται για ηγέτη Αραβικής χώρας. Και τελικά η "κωλοσπυρίαση" είναι διαδεδομένη ασθένεια. Ειδικά στους ηγέτες χωρών και τους αυλικούς αυτών.

Μην ανησυχείτε πάντως, οι παρενέργειες από τα χημικά και λοιπά όπλα δεν θα φανούν αμέσως, απλώς όταν γεννηθούν τα παιδιά σας, κρατήστε μου ένα κανελί με βούλες.
Κοτόπουλα με βούλα, καρπούζια με βούλα, παιδιά με βούλα στο μέτωπο προσεχώς κι η Βούλα θα λείπει γιατί το κέρατο πλέον θα είναι κυριολεκτικό στη νέα γενιά χαυλιοδοντανθρώπων. "Ορίστε κόσμε, δωρεάν ελεφαντόδοντο", θα πουν οι ηγέτες, "έτσι για να μην λέτε πως δεν πράττουμε για το καλό σας". Κι ο κόσμος θα απαντήσει σε αυτό «_______________».
Διότι σαφώς έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε αλλά ότι και να πούμε σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας. Άρα θα αναγκαζόμαστε να το αποσιωπήσουμε... ζήτω λοιπόν η αποδημο-κρατία... το νέο είδος εξορισμένης ελευθερίας από σύνεση ή από-σύνθεση, η λογοκρισία, η ψευδο-λαγνεία, τα ΜΜΕ (μέσα μαζικής έπαρσης) και άλλα σύγχρονα αγαθά.

Όσο για τη Βαγδάτη, την περίφημη για τα χαλιά της, τώρα φημίζεται και για τα Χάλια της. Πάνω σ' αυτά τα μαγικά Χάλια ταξιδεύει πλέον ο Σερ Βάχ και πραγματοποιεί με το τζίνι του τις ευχές των μεγαλοκαναλαρχών για πλούτο και δόξα, εις το όνομα του Πατρός-Πλανητάρχη, του Υιού-Αυλικού, του Σατανικού Πνεύματος των μισθοφόρων υπηρετών και των μυροφόρων θυμάτων αυτών, νυν και αεί και εις του αιώνες των αιώνων που η ανθρωπότητα θα ζει. Αμήν.

Αρκετά με τις τραγικές συν-ειδήσεις. Θα κλείσω με την παιδική εκπομπή Sport Billy Clinton. Μπράβο Σατανικότατη, Κακoτάτη Κακιστάτη Αηδιεστάτη έλεγε ο νάνος στη Βάντα, στη σειρά Sport Billy & Lilly ΑΕ. Επρόκειτο για έναν συνεταιρισμό επιτυχίας αφού πρώτοι ανακάλυψαν την συμπίεση-συρρίκνωση κάθε αντικειμένου χωρίς καν CRC checks για errors από την πρώτη κιόλας beta version. Αντικείμενα που ανεξαρτήτως μεγέθους χωρούσαν στη τσάντα του Billy. Αυτόν τον κώδικα συμπίεσης εκμεταλλεύτηκαν προφανώς "κάποιοι", προκειμένου να συμπιέζουν τεράστια ψέμματα σε αθώα μικρά ψεμματάκια, ώστε να χωράνε εύκολα όλα στο μικρό μας μυαλουδάκι.

Καληνύχτα δηλαδή και καλή μας τύχη μάγκες...

Απόμακρος

4 Σχόλια:

At 2:06 π.μ., Blogger Antonis είπε...

Χείμαρος!!!
Πολύ καλό το παιχνίδι με τις λέξεις.

Μόνο που με προβληματίζεις λίγο γιατί δυσκολεύομαι να σε πιστέψω.

Είναι δυνατόν να μας λένε ψέμματα;
Είναι δυνατόν να μην γίνονται όλα αυτά για το πετρέλαιο και την τρομοκρατία;

Μπας και απαγάγανε οι Ιρακινοί τη Laura Bush σαν την Ωραία Ελένη, και το CNN θα δειξει σε επεισόδια τον νέο Τρωικό πόλεμο;

Πολύ θα ήθελα να ακούσω ποια θεωρία συνομωσίας έχεις σκαρφιστεί, μπας και την στείλω στον Oliver Stone να την κάνει ταινία.

Σα δε ντρέπεσαι!!!

 
At 5:10 π.μ., Blogger Nikos Apomakros είπε...

Μην το λες, υπάρχουν άτομα που τους "ακούνε". Ότι πούνε τα ΜΜΕ, είναι και η αλήθεια.
Δεν είναι πάντως κείμενο για να σε προβληματίσει. Σκοπός είναι μάλλον να διασκεδάσει κι υπενθυμίσει, γι'αυτό έχει λίγο από σαρκασμό και ειρωνεία, μερικές καμμένες ιδέες παρέα με αλήθειες και λογοπαίγνια.

Το είχα γράψει πριν 3+ χρόνια, αλλά όπως και να το κάνουμε... οι πόλεμοι και οι ένοπλοι ειρηνοποιοί για το καλό των αραβικών χωρών φαίνεται να είναι διαχρονικοί...

 
At 5:18 π.μ., Blogger Nikos Apomakros είπε...

ΥΓ:
"Μια καλή συνομωσία είναι αυτή που δεν την ανακαλύπτεις..."

Από το "Θεωρίες Συνομωσίας", αγαπημένη μου ταινία κι ας μην είχε φοβερό (ή έστω λίγο) νόημα.

 
At 3:09 μ.μ., Blogger ioannispk - son of a pirate είπε...

Έχω κάνει πολλά λάθη, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ το λάθος να πω
πως δεν έχω κάνει λάθη.
James Gordon Bennett ...

Παραφράζω για λογαριασμό της Αμερικάνικης εξωτερικ'ης πολιτικής


Έχω κάνει λάθη, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ το λάθος να πω
πως έχω κάνει λάθη.

Νομίζω οτι είναι και αυτό ένα θέμα. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ - ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ !!!!

Ο Λ Ο Ι ΜΑ Ο Λ Ο Ι !!!!

Τι κρίμα, στερούνται την δια του σφάλματος μάθηση. Αυτή που εδίδαξε τον κόρακα να κρατάει το στόμα του κλειστό, όταν η αλεπού τον αποκάλεσε καλίφωνο, στον γνωστό μύθο του Αίσωπου.

ioannispk - son of a pirate

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home